Hoogblond valt in de smaak op UBF 2013

geplaatst in: Nieuws | 0

Meest gewaardeerde bier van de provincie Utrecht 2013Zaterdag 11 mei is het 3de Utrecht Bierbrouwers Festival gehouden. Vanwege een reeds gepland jaarlijkse Hemelvaart familie uitje konden de brouwers van De Volle Maat hierbij niet zelf aanwezig zijn.

Na stevig aandringen door de organisatie van het UBF hebben we besloten om het Hoogblond wel te laten schenken op het festival. En met succes, zo werden wij gewaar terwijl we in Belgie net een glas Saint Monon hadden ingeschonken. Namens de organisatie, belde Jan Aussems ons persoonlijk om de aankondiging van prijs van het “Meest gewaardeerde bier van de provincie Utrecht 2013” te laten horen. En we waren stomverbaasd dat ons Hoogblond deze prijs in de wacht heeft gesleept. Dan baal je dus wel even dat je er niet bij aanwezig bent.
Maar we zijn natuurlijk erg trots dat ons eerste commerciële bier meteen in de prijzen valt. Dank aan de jury.

Opvallend was dat de brouwers vooral kiezen voor blonde bieren met een duidelijk (Amerikaans) hoparoma. Slechts twee brouwers weken van deze grootste gemene deler af. Na enige discussie besloot de jury Hoogblond van De Volle Maat tot meest gewaardeerde bier van het festival uit te roepen. Een fruitig blond bier, prachtig in balans met een subtiele, maar duidelijk bittere nasmaak. Een verrassende winnaar, want de Volle Maat is een gloednieuw initiatief van drie maten, die elkaar kennen van het gilde van amateurbrouwers de Amervallei. De prijs was zo onverwacht, dat bij de uitreiking de winnaars zelf op vakantie in het buitenland bleken te zijn. Zij zullen later op een gepast moment de door molenaar Peter Blom met de hand vervaardigde trofee ontvangen.
Bron: Bierburo.nl, 12 mei 2013

Bij de volgende editie van het UBF is “De Volle Maat” zeker van de partij met meerdere bieren.

Op de volgende websites valt meer te lezen over het UBF 2013:

Laat een reactie achter