Brouwerij De Volle Maat produceert momenteel een 11-tal bieren.

Het hele jaar door:
Hoogblond, zoals de naam al zegt, een fris en smakelijk blond bier.
Tomahawk, een donkere Amerikaanse IPA.
Dubbelaar, een hartverwarmend donker bier.
Maate Hari, verraderlijk lekker zwaar donker bier.
Tripel, maateloos lekker.
Weizhijt, een lecker tegendraetze Weizen
Corretto, een stoere Porter met een vleugje koffie

Seizoensgebonden bieren:
Hoppekee, [oktober – mei] gebrouwen met hop van eigen erf.
Vlierevluiter, [medio juni – september] een heerlijke weissen, gebrouwen met extract van de vlierbloesem die in het buitengebied bloeit.
Vollebok, [oktober-november] een traditionele herfstbok.
Het Akkoord, [april-mei] een blond bier gebrouwen ter ere van het Akkoord van Achterveld.

Hoogblond

EenHoogblond blond bier met een alcoholpercentage van 6,5%. Dit bier heeft een licht kruidig karakter door de gebruikte hopsoorten, korianderzaad en gedroogde sinaasappelschillen. Het is een lekker doordrinkbaar bier geworden met een verfrissen
de smaak, dat het ongetwijfeld goed gaat doen op mooie zonnige dagen.
Tijdens het afgelopen Utrechts Bierbrouwers Festival is het Hoogblond uitgeroepen tot het meest gewaardeerde bier van Utrecht 2013 (zie het jury rapport onder etiket).

” Opvallend was dat de brouwers vooral kiezen voor blonde bieren met een duidelijk (Amerikaans) hoparoma. Slechts twee brouwers weken van deze grootste gemene deler af. Na enige discussie besloot de jury Hoogblond van De Volle Maat tot meest gewaardeerde bier van het festival uit te roepen. Een fruitig blond bier, prachtig in balans met een subtiele, maar duidelijk bittere nasmaak. Een verrassende winnaar, want de Volle Maat is een gloednieuw initiatief van drie maten, die elkaar kennen van het gilde van amateurbrouwers de Amervallei. De prijs was zo onverwacht, dat bij de uitreiking de winnaars zelf op vakantie in het buitenland bleken te zijn. Zij zullen later op een gepast moment de door molenaar Peter Blom met de hand vervaardigde trofee ontvangen.
Bron: Bierburo.nl, 12 mei 2013 “

Tomahawk

Tomahawk, dark american IPADit bier is een donkere IPA (Indian Pale Ale), gebrouwen met de Amerikaanse hopsoort Tomahawk en een alcoholpercentage van 8%. Door het gebruik van pilsmout en donkere mout heeft het een mooie roodbruine kleur gekregen en ook de stevige bitterheid past bij dit type bier.

 

 

 

 

Dubbelaar

Dubbelaar, hartverwarmende dubbelDubbelaar is een donkerbruin speciaalbier voor de ware genieter. De mooie tonen van de gebrande mout worden versterkt door een lichtzoet accent. Dubbelaar is een hartverwarmende dubbel.

 

 

 

 

 

Maate Hari

Maate Hari een verraderlijk lekker bierMaate Hari is een verleidelijk donker bier dat de zinnen streelt. Maar pas op, onder de lichtzoete volmoutige en kruidige smaak gaat een verraderlijk karakter schuil.
Geniet met volle teugen van Maate Hari, het zwaarste speciaalbier van brouwerij De Volle Maat.

 

 

 

 

Weizhijt

Weizhijt, lecker tegendraetze Weizen

Weizhijt is een fris Weizenbier met een zuurtje op de tong van de tarwemout en een karakteristieke vleug banaan in de neus. Dit Duitse stijl tarwebier is gebrouwen volgens het Reinheitsgebot. Geniet van dit leckere tegendraetze speciaalbier en drink het met maaten!

 

 

 

 

 

Tripel

Tripel, maateloos lekker

Onze tripel is met zorg gebrouwen en dat proef je. De karakteristieke zachte smaak komt door toevoeging van rietsuiker. Het resultaat is een mooi strak en goed doordrinkbaar bier met weinig restsuikers. De Volle Maat Tripel is een goede begeleider van pittige kipgerechten, maar smaakt ook heel goed bij vis en schelpdieren.

 

 

 

 

Corretto

Corretto, stevige Porter met een vleugje koffie

Corretto is een stevige porter, gebrouwen met veel donkere mout. En dat proef je! Volmondig, moutzoet, licht bitter en gebrand zijn de smaken die direct opvallen. Door het toevoegen van espressobonen tijdens het lagerproces krijgt deze porter zijn subtiele koffiesmaak.
Deze prikkeling der zinnen is heerlijk om zo te drinken, maar ook een goede begeleider van desserts en chocolade.

 

 

 

Hoppekee

Hoppekee, gebrouwen met hop van eigen erfIn gelimiteerde oplage. Hoppekee, een eenvoudig bier gebrouwen met hop van eigen erf. Afgelopen september hebben we deze hop geoogst en daar een heerlijk bitter bier mee gebrouwen dat zelfs de fervente pilsdrinker zal aanspreken.

 

 

 

 

 

Vlierevluiter

VlierevluiterIn gelimiteerde oplage [medio juni – september].
Vlierevluiter is een lekker tarwebier dat door toevoeging van vlierbloesem van het erf de biergenieter dat zwoele zomergevoel geeft. Vlierevluiter lest de dorst op een zonnig terras, maar is ook niet te versmaden tijdens de lange zomeravonden.

 

 

 

 

Vollebok

VollebokIn gelimiteerde oplage [oktober – november].
Vollebok is een uitgebalanceerd bokbier, dat in de donkere dagen van het jaar gloeit als een knapperend haardvuur. Het warme aroma van de donkere mouten is perfect in balans met een hopbittertje en een lichtzoet accent van de restsuikers.

 

 

 

 

Het Akkoord

webHetAkkoordIn gelimiteerde oplage [april – mei].
Het Akkoord is een feestelijk blond bier met kruidige accenten en een aangenaam bittertje.
Het Akkoord van Achterveld is het resultaat van de onderhandelingen tussen de geallieerden en de Duitse bezetter op 28 en 30 april 1945 in Achterveld. Het akkoord was bedoeld om op grote schaal voedselhulp te kunnen geven aan het uitgehongerde westelijke deel van Nederland. De voedseldroppings ook bekend als operatie Manna werd door het akkoord mogelijk gemaakt. De onderhandelingen resulteerden ook in de Duitse capitulatie op 5 mei 1945 in Wageningen.